Under fredagen var Rubinerna på Ire. Vi hade en härlig dag där vi fick lära oss om hur vattnet tar sig från långasjön ända fram till vår kran. Vi fick också känna av vattnets kraft och sedan fick vi håva lite. En massa grodyngel hittade vi! Så klart fick vi ju också mata alla djuren. imageimage

imageimage

imageimage

Smaragderna var kvar på skolan och arbetade med bland annat volym. Vi uppskattade volymen i olika behållare och sedan mätte vi hur mycket det faktiskt fick plats. Vi upptäckte att det är viktigt att man fyller upp hela dl/l-måttet för att få ett så korrekt svar som möjligt.

IMG_0545

Vi har också målat bilder till ”sommaren” som vi arbetat med den senaste tiden. Bilderna föreställer havet, med horisont och siluetter av båtar och fåglar.

IMG_0547                            IMG_0548                                                                    IMG_0550

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation