Den här veckan har vi läst i läsgrupper. Det innebär att vi läser en saga för varandra, alla läser ett stycke var och så skickar vi sagan vidare. Det är faktiskt en riktigt mysig stund.

 

image

Denna veckan när vi hade datorerna så tränade vi på tangentträningen men även på klockan. Vi var ute på  http://www.kunskapsstjarnan.se/ där kan man  gå in och träna om man vill.

 

.imageimage

Vi har också haft matematik med problemlösning och denna vecka handlade problemet om bråk. Vi skulle till exempel räkna ut hur många godisbitar Mathilda hade kvar efter att Petra tagit 1/3 av dem. Det var lite klurit men efter att ha pratat och tänkt en stund gick det bra.

image

Vi fortsatte vårt NTA-tema Fast eller flytande. Vi fick jämföra och sortera olika föremåls egenskaper på olika sätt. Sedan fick vi dokumentera vad vi kommit fram till.

imageimageimage

image

Våra teckningar ifrån Alex hus börjar nu bli klara. De som vi började rita ute i skogen, där hans hus låg en gång i tiden. Frågan är hur såg Alex hus ut egentligen? Kommer vi någonsin att få reda på det?

imageimage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation