Hej!

Denna veckan har vi lärt oss mer om hur en affär såg ut och fungerade förr i tiden. Vi har diskuterat likheter och skillnader med affären förr och nu, utifrån ett avsnitt ur Barnen i Bullerbyn. T ex var det handlaren som hämtade alla varor till kunden förr i tiden, idag får man plocka ihop allt själv. Förr vägde man också de flesta varorna, idag gör man det endast i charken och med frukt och grönsaker. Utifrån det vi diskuterat fick vi sedan skapa egna texter.

IMG_0628      IMG_0629

Vi fick göra egna ”godisstrutar”, med snygga mönster, som de som fanns förr i tiden.  För att papperet skulle se gammalt ut fick vi måla det med kaffe!

imageimage

Under oktober månad får vi i Sverige nya sedlar. Det berättade Petra om på ”Veckans grej”. Astrid Lindgren som vi arbetat en del med, finns på den nya tjugolappen.

IMG_0625                   IMG_0627

 

Vi har också arbetat med matematik på datorn, på en sida som heter matteportalen. Det tycker vi är väldigt roligt och vi är superkoncentrerade, som ni kanske kan se på bilden. I vår klass gillar vi att diskutera, men under denna lektionen var det knäpptyst.

 

DSC_0996

DSC_0997 (1)                            DSC_0998

Vi har arbetat med matte i olika stationer. Denna veckan fick vi trä dubbelt och hälften armband, spela spelet där vi till exempel skulle subtrahera och addera med 10. Vet ni vad subtrahera betyder? Vet ni vad addera betyder?

Vi fick också träna på att skriva räknehändelser/ räknesagor. Ja, och så lite matte på datorn förstås.

imageimageimage

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation