Den här veckan har vi fått förutsäga vilka saker som rullar nerför en liten ramp. Vi fick sedan prova om våra förutsägelser var riktiga genom att bygga upp en ramp med linjal och böcker och prova oss fram. Vi fick lära oss ett nytt begrepp ”sfäriskt”. Det betyder att något är klotformat och då kan det alltid rulla.

imageimage

Veckans grej handlade om Walt Disney! Vi fick veta har han startade med att rita filmer och då behövde han göra massor av bilder för att det skulle se ut som om teckningarna rörde sig. Tänk att han blev så känd och rik av att göra något han älskade, att rita och måla. Vi fick också se den första filmen han gjorde, den handlade om Musse Pigg.

Om ni vill kan ni se den här:  https://www.youtube.com/watch?v=H6c_WgxTsMo

image

Det sista vi gjorde den här veckan innan vi tog helg var att träna på att sjunga fredssånger till FN-dagen.

Sedan klistrade vi som vanligt in vår läxor i läxboken.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation