Vi är nu inne på vecka 40 och förra veckan fick vi våra Chrome books. Åsa och Elin kom hit och berättade för oss hur vi skulle göra för att logga in. De gav oss tips på hur vi ska använda dem och berättade också att det var viktigt att vi är rädda om dem. Det ska bli så spännande att få börja använda dem under våra lektioner. Redan nu har vi fått skriva en faktatext om ökenråttan, testa Kahoot, och träna både tangentträning och multiplikation på datorn.

 

imageimageimageimage

Vi har arbetat med sannolikhet på några lektioner. Ett roligt spel var när vi skulle se vilken bil som skulle vinna ett race. Bilarna hade nummer mellan 1-12, frågan var vilket bil som hade störts chans att vinna om man hade två tärningar. Vi fick testa och sedan gjorde vi ett diagram som visade det sannolika svaret.

imageimageimageimage

 

Just nu arbetar vi lite extra med att alla ska vara kompisar därför har vi valt att ha en hemlig kompis. Det kan vara riktigt spännande att få skriva brev till sin hemliga kompis.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation