Vi har börjat skriva en berättelse till en höstbild. Vi har så klart får använda datorerna. Petra och Mathilda har kommenterat i texten så att vi har kunna göra den bättre efter hand.

imageimageimage

Vi har ju inte bara jobbat med datorn vi har ju även läst och arbetat med texten i läsförståelsen.

imageimageimage

Tävlingar i klassrummet hade vi i fredags då man fick visa sina kunskaper tillsammans i grupp.

image

Vi hade också avslutning för vår Thilde som kommer att börja på Montessori, det var ett riktigt sorgligt avsked. Men vi önskar Thilde all lycka till på sin nya skola.

image

I NO har vi arbetar med förändringar och vi har tittat på saltkristallerna (se bilderna) som blev när vi separerade saltet från vattnet. Vi har också jämfört en sockerbit med strösocker. Frågan var vilket löser sig snabbast i vatten?

imageimage

I SO fortsätter vi att arbeta med barnkonventionen och idag fick vi träna att debattera för och emot i olika frågor. Först kom Emil och Stina hit och debatterade för barnarbete. Sedan blev alla indelade i grupper där man skulle skriva ner sina argument. Sedan var det dags att debattera!

 

imageimageimageimageimage

 

2 Thoughts on “Höstberättelse, skorpioner och debatter

  1. Vinny & Nisse on 16 oktober, 2016 at 18:02 said:

    Hej det är Vinny och Nisse vi är Ellas hästar vi har lånat Ellas dator säg inget till Ella jag vet inte fal gag starvtat rätt mvh Vinny och Nisse jag blev hungrig

  2. Vinny & Nisse on 16 oktober, 2016 at 18:05 said:

    Hel jag vet inte fak någon varit på min dator vet ni om det eller hm…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation