TallinjenIMG_0051

Idag på uteskolan arbetade vi med tallinjen. Här kan ni se tallinjen som sitter mellan 2 träd. Denna tallinje visar 0 till 20. Vi jobbar alltså med matte. Vi fick tal som vi skulle sätta på tallinjen som var tom från början. På vår tallinje var det bra att utgå från talet 10 för då visste vi var mitten blev på tallinjen.

Tallinjer kan bli oändligt långa. Talen tar aldrig slut.

Vi kan räkna alla talen på vår tallinje. På tallinjen kan man lätt se vilket tal som kommer före och efter, t.ex talet 11 kommer före 12 . Talet 7 kommer efter 6. På en tallinje är det viktigt att ha lika stora mellanrum mellan talen. En tallinje kan vara kort 0-5 eller väldigt lång 0-1000.  

3 Thoughts on “Vi arbetar med tallinjen

 1. Jeanette on 5 november, 2015 at 18:42 said:

  Vad roligt det är att följa er blogg! Spännande att se och läsa vad ni hittar på i skolan!
  Hälsningar
  Jeanette

 2. Vad mycket skoj ni gör om dagarna! Tänk vad häftigt att tallinjen kan vara hur lång som helst. Kul att följa er.

  //Linn

 3. Ann-Charlotte Jönsson on 12 november, 2015 at 21:09 said:

  Vilken lång tallinje ni har gjort. Vad bra ni samarbetar!
  Hälsningar Ann-Charlotte, Anders och Joel

Post Navigation