knoppisar1

Idag har vi fått ett nytt brev av Compjotor. Han är så nyfiken på vad som händer ute i naturen nu när det ska byta årstid från vinter till vår. Han hade många frågor till oss och vi blev ju givetvis sugna på att genast gå ut och undersöka. Vi har hittat fyra olika träd (björk, ek, lönn och kastanj) på vår skolgård. De har vi beslutat oss för att följa under en tid så att vi kan svara på Compjotors frågor. Vi upptäckte med en gång att träden hade knoppar och några av oss visste att de hade namn. Om ni läser de fyra inläggen efter detta på bloggen får ni se vad vi har upptäckt på och runt våra träd. Nu ska vi lära oss mer om träden och naturen. Då kommer vi att få skriva fakta och träna på att berätta vad vi kan. Säkert kommer vi att lägga upp mer om ”knoppisarna” och natur-rutorna här på bloggen.

Hälsningar från Barnen på Bolsgården. 

Comments are closed.

Post Navigation