Instagram

Använda Instagram i skolan? Instagram är ju egentligen en fotodelningsapplikation, för telefon eller platta, men som blivit ett omtyckt socialt medium. Det finns exempel på hur man använder sådana tjänster till annat än det de är ämnade för, exempelvis företag…

Ni vet väl om NE.se?

Skolorna i Karlshamns Kommun har skolavtal med NE, vilket gör att alla på skolans nätverk kommer åt hela NE.se. Både elever och personal kan skapa personliga inlogg när de är i skolan och på så vis även logga in på…

Mentimeter

Här nedan beskriver Martin Löfgren (Norrevångskolan) hur han framgångsrikt använder Mentimeter i sin undervisning: Mentimeter har jag använt under cirka 1 år nu, och jag tycker att varje lektion jag har brukat det varit lyckad. Mentimeter är ett enkelt verktyg…

Fri musik

Har i dag hjälpt till i en klass som arbetar med enkel musikproduktion i ämnet svenska och området grammatik(!). Lovar att försöka få läraren, Jennie, att berätta om planering och tanke med det i ett kommande inlägg för det är…

Snapguide

Snapguide, en kostnadsfri tjänst där man enkelt skapar egna ”Hur man…”-filmer, kan användas på många olika sätt och inom många olika ämnen i skolan. Det finns webbplatsen, snapuide.com, dit man kan överföra bilder och skapa sin beskrivning, eller Appen som…

TodaysMeet i samband med film

Martin Löfgren på Norrevångskolan delar med sig av hur han framgångsrikt använder TodaysMeet när eleverna tittar på film. Ett problem som kan uppstå när man ser på olika slags filmer i klassrummet är att flera elever riskerar att bli passiva…