Snapguide

Snapguide, en kostnadsfri tjänst där man enkelt skapar egna ”Hur man…”-filmer, kan användas på många olika sätt och inom många olika ämnen i skolan. Det finns webbplatsen, snapuide.com, dit man kan överföra bilder och skapa sin beskrivning, eller Appen som…

TodaysMeet i samband med film

Martin Löfgren på Norrevångskolan delar med sig av hur han framgångsrikt använder TodaysMeet när eleverna tittar på film. Ett problem som kan uppstå när man ser på olika slags filmer i klassrummet är att flera elever riskerar att bli passiva…

Tips på workshop: Använda kod i skolan

Det damp ner en inbjudan i inboxen som verkligen är värd att spridas: RucIT (ett kostnadsfritt nätverk för Kronoberg, med omnejd, som man gratis kan gå med i för inspiration kring ”IT i skolan”) bjuder in till en föreläsning med…

MIK-rummet

Jag har blivit inbjuden som gästbloggare på IKT-Karlshamns blogg och då jag vill passa på att tipsa om statens medieråds nya sida: MIK-rummet som lanserades i februari 2014 och som är fylld med material som lektionstips, reflektionsfrågor och fakta, allt…

Hitta fria bilder med Google

Med Google hittar du fria bilder att använda. När du söker filtrerar du fram bilder med Creative Commons-licenser. Klicka på bilden för att se ett exempel hur man kan söka.       I sökmotorn Google kan du på ett…

Pi-dagen på Kreativum

Fredagseftermiddagen tillbringades på Kreativum som anordnade Pi-dagen. En samling förväntansfulla pedagoger anslöt sig till detta matematiska event där vi sedan roade oss på eftermiddagen. Först körde Kreativums duktiga pedagog Sara Eklund lite matnyttig matematik-inspiration med oss och det bästa var…