Följ vår blogg via din email!

Email:Utomhuspedagogik, en fortbildning för pedagoger

Det är dags att anmäla sig till årets fortbildning i utomhuspedagogik för läsåret 2018/2019. Kursen omfattar tre dagar 29 augusti, 10 oktober och 23 januari, dagarna 8.30 och slutar 15.00. Vi står för mat och dricka och behöver då känna till eventuella allergier. Vi har endast plats för sexton deltagare och anmälan görs: via mail ire@utb.karlshamn.se eller telefon 0733576106. För mer information om innehållet se under fliken Fortbildning.

Varmt välkomna!

Utomhuspedagogik 2017

Nu kör vi igång en ny fortbildning i utomhuspedagogik med start 20/9. Vi träffas 8.30 och avslutar 15.00. De andra träffarna är 11/10 och 24/1 – 2018. Innehållet finns under fliken fortbildning.

Utomhuspedagogik fortbildning 2016

Ni som är anmälda till fortbildningsdagarna i utomhuspedagogik 27 och 28 januari är mycket välkomna!

Vi startar 8.30 med kaffe, te och fralla, vi avslutar 15.00. Till lunch serveras linsgryta. Hör av er om ni har någon specialkost.

Vi ser fram emot en givande dagar.

Undrar ni något, ring 0733576106.

Malpåse

Vill vill tacka alla för det fantastiska stöd och engagemang som ni visat under denna mycket svåra period som Ire natur- och kulturskola genomlevt, under hot om nedläggning. Och tack för allt fint som skrivits i sociala medier, insändare, namninsamlingar med nu 1 250 underskrifter för bevarandet av naturskolan och inte minst vill vi tacka Grisen Ire som har 2 200 kompisar. Det råder nu ingen tvekan om det stora värde naturskolan har för så många! Politikerna har lovat att vårterminen 2016 startar skolan i samma omfattning som nu. Detta har sagts av Per-Ola Mattsson, kommunalråd, Tobias Folkesson, BUS-nämndens ordförande och av Marco Gustavsson, centerpartiet. Det är det vi nu arbetar efter. Våra djur kommer att få god tillsyn och skötsel av personer de känner väl och är trygga med.

Vi önskar alla en mycket bra sommar och på återseende januari 2016!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utomhuspedagogik

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtomhuspedagogikfortbildning 2015 B – utomhuspedagogik ur ett hållbart perspektiv.

Alla platser tog slut med en gång till vår utbildning i utomhuspedagogik (se nedan), därför kör vi en till!

Anmäl dig till den nya omgången av fortbildning i utomhuspedagogik!

Fördelarna med att förlägga undervisningen ute är många oavsett vilken åldersgrupp man arbetar med. Vi erbjuder en grundläggande fortbildning som passar pedagoger i förskola och grundskola.

Denna fortbildningen är fördelad över tre dagar. Vi startar den 20 augusti 2015, dag två den 8 oktober och avslutar med dag tre den 28 januari 2016.

Vi börjar dagarna klockan 8.30 och slutar 15.00. Dagarna startar med morgonfika och småprat. Mat och fika står vi för.

Exempel på moment som berörs är: friluftsteknik, utomhusmatlagning, att lära in matte, svenska, teknik…ute, litteraturfördjupning, infångande av smådjur på land och i vatten mm. Över allt samman svävar begreppet ”Hållbar utveckling”.

Max antal deltagare 16. Anmäler er senast den 12 juni.

Vill du veta mer om innehållet; sätt markören på ”Fortbildning” och klicka.

Klicka här för att anmäla dig!

Vi ses på Ire!

Ni är mycket välkomna!

Nyheter

Nu presenterar vi några helt nya teman:

Enkla maskiner
Friluftsliv
Hur klarar sig naturen?Bråne 068
Urskog på Loberget

Äntligen!

Nu kan vi åter igen erbjuda temat ”Urskog”! Leden är röjd, säkrad och utmärkt. Följ med oss på ett jättekliv in i Småland.Hälsingborg 070

Utomhuspedagogik

Utomhuspedagogikfortbildning 2015. SLUTSÅLD!

Nu är det dags att anmäla sig för den nya omgången av forbildning i utomhuspedagogik. Fördelarna med att förlägga undervisningen ute är många oavsett vilken åldersgrupp man arbetar med. Vi erbjuder en grundläggande fortbildning som passar pedagoger i förskola och grundskola.

 

Fortbildningen är fördelad över tre dagar. Vi startar den 2 september 2015, dag två den 7 oktober och avslutar med dag tre den 27 januari 2016.

Vi börjar dagarna klockan 8.30 och slutar 15.00. Dagarna startar med morgonfika och småprat. Mat och fika står vi för.

Exempel på moment som berörs är: friluftsteknik, utematlagning, att lära in matte, svenska, teknik…ute, litteraturfördjupning, infångande av smådjur på land och i vatten mm. Över allt sammans svävar begreppet ”Hållbar utveckling”. Max antal deltagare 16. Anmäler er senast den 12 juni.

Vill du veta mer om innehållet; sätt markören på ”Fortbildning” och klicka

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi ses på Ire!

Ni är mycket välkomna!

Utomhuspedagogik

Utomhuspedagogikfortbildning 2014.

Nu är det dags att anmäla sig för den nya omgången av forbildning i utomhuspedagogik. Fördelarna med att förlägga undervisningen ute är många oavsett vilken åldersgrupp man arbetar med. Vi erbjuder en grundläggande fortbildning som passar pedagoger i förskola och grundskola.

 

Fortbildningen är fördelad över tre dagar. Vi startar den 27 augusti 2014, dag två den 8 oktober och avslutar med dag tre den 28 januari 2015.  

Vi börjar dagarna klockan 8.30 och slutar 15.00. Dagarna startar med morgonfika och småprat. Mat och fika står vi för.

Exempel på moment som berörs är: friluftsteknik, utematlagning, att lära in matte, svenska, teknik…ute, litteraturfördjupning, infångande av smådjur på land och i vatten mm. Över allt sammans svävar begreppet ”Hållbar utveckling”. Max antal deltagare 16. Anmäler er via ire@utb.karlshamn.se senast den 13 juni. 

Vill du veta mer om innehållet; sätt markören på teman,OLYMPUS DIGITAL CAMERA dra ned och klicka på ”Utomhuspedagogik”.

 

Vi ses på Ire!

Ni är mycket välkomna!

Nya teman

Vi har uppdaterat våra teman och presenterar två nya: ”Livet på gården” och ”Hur klarar sig naturen”.

”Livet på gården” är en sorts fortsättning på ”Tidsresan”. Här dyker den gamle bonden i mangårdsbyggnaden upp igen, varför har han halm i sängen, trasmattor på golvet, en kniv när han rakar sig och vad är det för konstiga saker i trädgårdslandet? 

I temat ”Hur klarar sig naturen” kramas maskar och gråsuggor. Det byggs bon åt både växter och djur, men varför finns de överhuvudtaget.

Titta under fliken teman för att få veta lite mer. OLYMPUS DIGITAL CAMERA