Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31

Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 162
Mattesidor/ IKT |

http://193.182.245.151/default.cshtml?pid=11

Webbövningar från Pixel för åk 1-6 för att träna de fyra räknesätten.

 

 http://www.matteportal.se/

MattePortal är ett gratis träningsprogram i matematik för åk 1-6. Övningarna följer läroplanen för åk 1-6 i matematik. MattePortal är en gratis, reklamfri tjänst. Föräldrar registrerar enkelt ett konto till sig själva och sina barn. Detta ger föräldern en total insyn i barnets studier och kan följa dess framsteg. För lärare som vill använda MattePortal i undervisningen finns skol och klassrums-licenser som i nuläget är gratis.

 

 http://mattespel.nu/

Här kommer en mattesida du som pedagog, elev eller förälder kanske kan ha nytta av. På mattesidan finns spelet ”Matteormen”. ”Matteormen” går ut på att så fort som möjligt bilda ett uttryck som ger ett visst värde. Spelet innehåller 12 olika nivåer. Det finns även en appversion av spelet, Equals POP.

 

 http://matteprov.nu/

En sida där elever från åk 1-9 kan träna sin grundläggande taluppfattning. Sidan är uppbyggd som en kunskapsspiral med banor man ska ta sig igenom.

 

 http://www.penningborg.se/

Ge dina elever en grundläggande förståelse för pengar. Många barn tror att pengar är något som uppstår ur tomma intet. Med Penningborg kan du hjälpa dina elever att skapa sig en grundläggande uppfattning om var pengar kommer ifrån. Det kan vara en stor utmaning att integrera en förståelse för ekonomi i en matematiklektion. Därför har vi skapat Penningborg. Med lek, spel och aktiviteter i klassrummet har du ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa dig att lära dina elever hur pengar fungerar. I läraravsnittet hittar du även förslag och idéer för hur du kan använda Penningborg på dina lektioner, beroende på vilken åldersgrupp du undervisar.

 

http://nomp.se/

En sida där man kan träna det mesta inom matematik. Eleverna tävlar mot sig själva om att samla poäng och medaljer. Passar för alla åldrar då det ha stigande nivåer.  Finns även som app. android och smartphone.

 

http://mathpuzzle.se/

En sida med 500 kluriga problem för alla åldrar (7-90+)

 

http://www.lankskafferiet.org/v2/cgi-bin/subjects.cgi?node=10

En sida som ger förslag på både svenska och engelskspråkiga mattesidor.

 

www.elevspel.se

Bra färdighetsträning inom många områden för både låg- och mellanstadieelever, kan även passa äldre elever! (Inte bara matte heller…) Elever kan till och med skapa en egen inloggning och spara sina resultat!

 

www.webmath.se 

En sida för åk 2-gymnasiet med förklaringar och övningsuppgifter till olika moment inom matematiken. Bra stöd för både elever och föräldrar. Inlogg: blekinge och ekoxe

 

 www.matteboken.se     

En sida för åk 3-9 + gymnasiet med förklaringar, vidoeklipp samt övningsuppgifter till olika moment inom matematiken. Bra att ha som stöd för både elever och föräldrar.

 

www.webbmatte.se   

En sida på olika språk för åk 6-9 + gymnasiet med förklaringar och övningsuppgifter till olika moment inom matematiken.
 
 
En sida där du både kan få genomgångar/förklaringar och uppgifter att träna på. Sidan är på engelska.
 
 

En sida som övar multiplikationstabellen

 

www.arcademicskillbuilders.com 

En rolig huvudräkningssida med de fyra räknesätten, där du kan tävla mot andra.

 

www.mothmatic.com 

En lite mer utmanande huvudräkningssida med de fyra räknesätten. Här kan du även träna addition och subtraktion av tal i bråkform.

 

www.nok.se/eldorado/raknamera

En sida för lite yngre elever egentligen, men innehåller bra grundträning inom de fyra räknesätten.

 

www.mattemastaren.se

En sida med grundträning för åk 1-6.

 

 http://www.skolresurs.fi/matteva/index.html

 En sida med övningar, spel och andra aktiviteter till matematikundervisningen.

 

www.mattesmedjan.se

En sida med spel och  klurigheter för åk 1- gymnasiet.

 

www.geogebra.org 

En sida när du arbetar med geometri, främst i klassrumsundervisningen.

 

 

 

http://www.ollevejde.se/matteord/index.htm

 

En liten ordbok i matematik.

 

 

http://www.youtube.com/user/matematikvideo#g/u

 

Filmer med förklaringar till bl a algebra, ekvationslösning, bråkräkning och de olika gymnasiekurserna i matematik.