Bokjuryavslutning

Äntligen har dagen kommit då vi ska få veta vilka böcker som fått flest röster på Möllegårdens skola!

klockan 9.45, alltså efter rasten så samlas vi i gympasalen. Där får vi veta vilka böcker som vunnit. Kanske väntar en överraskning.

 

Välkomna!!

Trollflickan

Detta är en serie som består av 5 böcker. Första boken heter Trollflickan och handlar om Enya. När Enya var bebis fick kusken Jens och hans fru Marta silvermynt för att ta hand om henne. Marta säger att Enya är en trollflicka. Marta vill bli av med Enya, hon påstår att Enya står i förbund med ondskan själv. Ingen tycks veta var Enya kommer ifrån.

Enya ser syner ibland, nu ser hon att det är fel att prinsen ska gifta sig med flickan som ska bli hans brud.

Det är mycket folk i staden och Enya måste hjälpa till att köra hästarna. Hon kläs ut till pojk och kör sin första kund. När hon kört honom så ger hon hästarna vatten att dricka, då kommer en man ut ur gränden och ber Enya köra honom ut ur staden. Han har bråttom! Han betalar Enya med tre guldmynt. Hon släpper av honom utanför stadsmurarna, det är ingen säker plats.

Människor i staden är upprörda. Något förfäligt har hänt!!

Läs boken så får du veta vad som hänt…

 

 

Tim och Pico av Anke Wagner/Eva Eriksson

Tim ska flytta till Kattbäcken. Tim tycker att det känns lite otäckt att flytta till ett nytt ställe. Hans favoritgosedjur som heter Pico är orolig. Pico är orolig att Tim ska få nya kompisar!

När de kommer fram till Kattbäck hjälper Tim sina föräldrar att bära in lådor och packa upp saker. På kvällen sover han gott med Pico i sin famn, det känns skönt tycker Pico. När de vaknar går de på upptäcksfärd.

Nästa dag ska Tim gå till sin nya förskola och Pico följer med.