Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31
Dags för LTH julkalender | Noteknik

Dags för LTH julkalender

 

 

Du kan redan nu öppna en luckan; introluckan!

 

back2013

 

 

 


LTH vill tipsa er som jobbar med barn och ungdomar om  året julkalender, där våra studenter/programledare lämnar labbet och de vita rockarna och ger sig ut i verkligheten för att förstå och förklara några av alla de vardagsmysterier som omger oss.

I 24 kortfilmer söker LTH-studenterna Gustaf Larsson, Andrea Pettersson och Björn Andersson bland annat svaret på varför det är svårt att öppna frysen två gånger i följd, varför duschdraperiet närmar sig benen när man duschar, hur träd suger vatten och hur man bör cykla i regn för att bli så lite blöt som möjligt.

De träffar docenter, doktorander och andra nyfikna människor. Filmklippen blir runt fem minuter och vi hoppas att detta kan vara ett komplement i undervisningen eller ett sätt att förgylla vardagen med roliga klipp om naturvetenskap och teknik.