Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31
Ögonblick av lärande | Noteknik

Ögonblick av lärande

Vi arbetar med NTA-lådan Balansera Väga. Idag hade vi balansvågen och skulle jämföra vikten på olika saker som fanns i klassrummet. Först skulle barnen göra en förutsägelse om vilket som vägde mest, det var inte lätt att känna det. De var helt säkra på att sköldpaddan vägde mer än limstiftet. Det visade sig vara helt fel. När de insåg detta och diskuterade runt det, är alla eniga om att det ibland kan vara bra att ha fel, om man bara sedan kollar upp vilket som rätt. Det är så roligt att kunna jobba med praktiska uppgifter och sedan höra alla barnens kloka diskussioner kring vad de upplevt.

Möllegårdens skola klass 1 Petra Klozz och Matilda Lindros

1 2 3 4 5