Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31

Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 162
Ögonblick av lärande | Noteknik

Ögonblick av lärande

Hej

Vi håller just nu på med temat Fjärilars liv och barnen är så engagerade och intresserade. Vi valde att göra egna hus till de blivande fjärilarna och barnen fick “bordsvis” bygga ett hus (hotell på ett av borden) till dem. De skulle dessutom använda sig av någon teknisk lösning i husbyggena. Alla barn började med att leta efter tekniska lösningar både hemma och i skolan. De upptäckte allt från gångjärn till hur sophinken med lock och pedal på toaletten fungerar. De använde sina nyfunna insikter i husbyggena och vi fick både lås på dörrar, fungerande merkiser (med hjälp av både gångjärn och egentillverkade skruvar), postlådor som kunde öppnas, hissbara dekorationer inne i husen och en sol som vandrade från öst till väst på taket av ett hus. Nu upplever vi ögonblick efter ögonblick när barnen ser teknik överallt i sin omgivning =)

 

Hälsningar från klass 2B på Hästarydskolan i Mörrum

bild bild (1) bild (6) bild (5)
bild (3)
bild (2) bild (12) bild (11) bild (10) bild (9) bild (7)