Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31

Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 162
Ögonblick av lärande | Noteknik

Ögonblick av lärande

 

Från frö till planta!

 

Vi har under våren arbetat med bondgården. Vi har bland annat arbetat med vad bonden odlar och vad som behövs för att det ska växa bra.

I samband med det ville vi att barnen skulle få plantera något själva för att få uppleva hur det känns när man planterar något som sedan börjar växa. De fick ta med mjölkkartonger som de har gjort fina. Vi hällde i planteringsjord och de fick så varsitt tomatfrö. De har vattnat dem och sett till att de har fått sol i våra fönster.

Några frön har tagit sig, men inte alla. Vi vuxna har planterat några extra så att alla får varsin med sig hem. Att inte alla frön börjat gro har skapat bra diskussioner om vad det kan bero på.

Vilken lycka att få se att något man själv planterat börjat gro och att det blir något man får med sig hem och som ger något man kan äta!

IMG_0003 IMG_0004 IMG_0002 IMG_0007 IMG_0008IMG_0005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från åk 1 på Bodestorpsskolan , Paula, Åsa och Johanna