Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31
Presenter och tack – ögonblick av lärande del 1 | Noteknik

Presenter och tack – ögonblick av lärande del 1

Idag har jag haft glädjen att dela ut presenter för att uttrycka tacksamhet!

20160112_140258

Tack till Carolina Johansson och åk 6A på Korpadalens skola

för att ni delade med er av era lärande ögonblick kring teknik.

Presenterna kommer från Kreativum.

 

Imorgon ska ännu ett pris delas ut till ännu en klass som delat med sig av sina lärande ögonblick.

 

Ögonblick av lärande

Så här såg derag inlägg ut i höstas:

Vi tackar för ett bidrag från Korpadalsskolans 6A
IMG_3236 IMG_3237
Vi har jobbat med konstruktionsarbete i vår klass och då valt den fantastiska inriktningen ”broar”. Vi valde att väva in detta lite i vårt pågående storylineprojekt och genom detta fick eleverna sin uppgift. Vi tittade i teorin på olika sorters broar och dess hållbarhet, sedan gick vi iväg till en närliggande bro för att se hur de hade valt att konstruera den och med vilka material. Efter det var det elevernas tur att först göra en ritning i skala 1:2 och sedan följa upp ritningen med en konstruktion som skulle hålla för 2 kg.
IMG_3278 IMG_3280
Materialet de fick använda sig av var sugrör, tejp, lim och papper. Då de fick förutsättningarna att deras broar skulle hålla för två kilo var det några som kände sig nedslagna, men när sedan de flesta grupper klarade av just det här testet blev de väldigt glada.
IMG_3286 IMG_3294
Ett speciellt ögonblick i läranden tycker jag som lärare var när de såg frågande på varandra och sa ”papper, det är ju inte så hållbart…” sedan kläckte någon idén ”får vi göra egen wellpapp?”, som en löpeld använde sig sedan grupperna av egenkonstruerad wellpapp, som visade sig vara ett mycket användbart sätt för papper att bli betydligt mer hållbart! När broarna var färdiga lade jag in dem i den inspirationsbild eleverna första hade fått över ett ”gap” i vårt område i storylinearbetet.
Kolla in klassens blogg!
mvh. Carolina Johansson, Korpadalsskolan 6A