Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31
Presenter och tack – ögonblick av lärande del 2 | Noteknik

Presenter och tack – ögonblick av lärande del 2

Tack till klass 2 på Möllegårdens skola som delade med sig av sina lärande ögonblick.

Ni får också presenter till klassen som Kreativum bjuder på.

 

20160112_140258

 

 

 

 

Så här såg inlägget ut i höstas:

Ett ögonblick av lärande

Vi arbetar just nu med temat förr och nu, där vi varje vecka berättar om en teknisk uppfinning. Den här veckan var det telefonens tur. Vi lärde oss att det inte var Alexander Graham Bell som egentligen var den som uppfann telefonen, det var en man som hette Antonio Meucci. Antonio var så fattig att han inte hade råd att betala patentet på sin uppfinning, men pengar, det hade däremot Bell och därför sa man att han var telefonens uppfinnare. Telefonen bestod av en lur en tråd och ännu en lur i andra änden. Alla barn fick tillverka egna telefoner.

moll1 moll2 moll3 moll4

De fick undersöka och testa hur de fungerar. Om man står i två olika rum fungerar det då att prata i lurarna? Hör man varandra? Hur ska tråden vara för att man ska kunna höra bäst?

Om man stänger dörren fungerar det då? Nej, inte om man klämmer fast tråden, men det finns ju ett litet hål längst ner vid dörren, fungerar det då? Ja då gick det mycket bättre

Det är alltid lika roligt att se barnen prova sig fram och undersöka olika möjligheter och se glädjen hos dem när de själva får undersöka.

Från klass 2 på Möllegårdens skola.