Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31
Vårens nyheter på Kreativum | Noteknik

Vårens nyheter på Kreativum

Boka ditt besök!

Våren bjuder på flera nya aktiviteter – både för dig som pedagog och för dina elever. Flera av dem är dessutom gratis eller ingår i avtalet. Det här nyhetsbrevet är helt enkelt fullmatat med aktiviteter att välja mellan!

Är din kommun en av de som har avtal?
Klicka här för att se mer >>


Vetenskapsteatern ”Om 30 år!”

Nu öppnar vi ett antal bokningsbara föreställningar mellan den 14 mars – 8 april under vårterminen 2016.

Vetenskapsteatern är ett led i lärandet för hållbar utveckling. På Kreativums vis kombinerar vi ny och framtida teknik, växthuseffekten, energiprincipen med tid för reflektion kring medvetna val, konsumtion och mänsklig påverkan. Allt med hjälp av upplevelsebaserat lärande.

Teaterföreställningen varar i 30 min, därefter följer en timmes arbete där eleverna gruppvis tar sig mellan olika stationer. Vid bokningstillfället skickas ett mindre förarbete. Ett mer omfattande efterarbete erbjuds också för att underlätta ett fortsatt arbete efter besöket, bland annat kommunspecifika förslag på kontaktpersoner och studiebesök

Föreställningar våren 2016 >>


Energiutställning för åk 4-9 – sista chansen!

Så fick vi ytterligare lite tid med utställningen här! Februari ut kan du boka in din klass. En interaktiv och pedagogisk energiutställning på Kreativum för åk 5-6 och 7-9.
Ett undervisningspass i utställningen tar 90 minuter (helklass).
För elever från åk 7-9 ingår även ett studiebesök på Karlshamnsverket.

Vad är energi? Vilka är för- och nackdelarna med olika energikällor? Hur kommer energin hem till dig? Hur kan du spara energi?
Utställningen är ett samarbete mellan E.ON ochKreativum.
Att delta är kostnadsfritt, begränsat antal platser.
Mer information och hur du bokar ditt besök >>


NYHET! Skolskogslåda att låna!

I lådan finns allt du behöver för att komma igång med aktiviteter i skolskogen. Materialet i lådan, ex höjdmätare, såg, ludde och röjsnöre, blandas med en mängd pedagogiska och givande övningar. Är du intresserad av att låna lådan? Kontaktainfo@kreativum.se

I samarbete med  Skogen i skolan, läs mer här!

http://www.skogeniskolan.se/laromedel/skolskogsladan

Inspirationsmöte för tekniklärare!

Onsdag 2 mars kl 15.00–17.00.

Undervisar du i teknik för åk 4–6 eller 7–9? Vill du ha nya kunskaper, lektionsmaterial och chans att utbyta erfarenheter med andra tekniklärare? Välkommen till ett inspirationsmöte i teknikens tecken!

Klicka här för att ladda ner inbjudan

Inbjudan inspirationsmöte

PI-dagen!

Måndagen den 14/3 kl 14.30-16.00!
Pi-dagen är en dag tillägnad talet π (pi) och
inträffar 14 mars varje år.

Pedagoger (alla ämnen åk 4-9 och alla andra som
känner sig nyfikna) inbjuds att delta.
Mer information här!


Snilleblixt och Finn Upp den 12 april!

Nu är det snart dags för Snilleblixtar och Finn Upp!

Boka in din klass – begränsat antal platser.

Snilleblixtar >>

Finn Upp >>


Robocup Junior 16 mars

Tävla i att programmera lego-robotar! Varje år anordnas regional final i RoboCup Junior på Kreativum. Vinnarna tävlar vidare i den nationella finalen  i Linköping.

Robocup Junior – inbjudan >>


Unga Forskare 21-22 mars

En regional final för Unga Forskare arrangeras varje vår på Kreativum. Tävlingen är öppen för gymnasieungdomar som ställer  ut sina gymnasiearbeten. Vill din gymnasieskola vara med? Hör av dig till oss!


Digital skaparverkstad!

Sist men inte minst vill vi tipsa om vår nya fritidskurs för ungdomar 12-18 år – Kreativums Digitala Skaparverkstad. Gratis att delta – var tredje torsdag i vår. En möjlighet för elever att lära mer – datorer finns att låna. Hjälp oss sprida!
Här finns mer info och plansch att ladda hem >>

Och du – åk hållbart! Ta bussen så kommer du ända fram till Kreativum med buss 311, www.blekingetrafiken.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.