Kreativum

Aktuellt på logotype www.kreativum.se

 

Boka ditt besök!

Hösten bjuder på flera nya aktiviteter – både för dig som pedagog och för dina elever. Flera av dem är dessutom gratis eller ingår i avtalet. Det här nyhetsbrevet är helt enkelt fullmatat med aktiviteter att välja mellan!

Är din kommun en av de som har avtal?
Klicka här för att se mer >>

NYHET! Förskoleklass – åk 1, Programmera Robothumlor (Ma, Te)

Programmera Robothumlor
Ålder: F-klass – åk 1
Antal: max 10 elever
Arbetspasset varar i 75 min.
Kan bokas under hela läsåret.

Under arbetspasset får eleverna prova på grunderna inom programmering och enkel kodning. Eleverna får förståelse för hur entydiga och stegvisa instruktioner kan konstrueras, beskrivas och följas.

Lös de olika uppdragen genom att programmera Robothumlorna. Uppdragen stimulerar eleverna till att räkna, planera och diskutera.  Ämnesområden som berörs är bland annat siffror och taluppfattning. Temat skapar tillfälle för barn att öva logiskt tänkande, sin problemlösnings- och samarbetsförmåga samt att styra föremål med programmering.

Läroplansanknytning

Robothumla

NYHET! Skolskogslåda att låna!

I lådan finns allt du behöver för att komma igång med aktiviteter i skolskogen. Materialet i lådan, ex höjdmätare, såg, ludde och röjsnöre, blandas med en mängd pedagogiska och givande övningar. Är du intresserad av att låna lådan? Kontaktainfo@kreativum.se

I samarbete med  Skogen i skolan, läs mer här!

http://www.skogeniskolan.se/laromedel/skolskogsladan

Och du – åk hållbart! Ta bussen så kommer du ända fram till Kreativum med buss 311, www.blekingetrafiken.se

Följ oss gärna på Facebook! 

Tipsa en vän om vårt nyhetsbrev!Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.