Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-blog-header.php on line 31

Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/ostersjo/bloggar.karlshamn.se/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 162
4-6 | Noteknik

4-6

Det är något i luften!

Så här kan du använda din ballong!

Bygg ballongbilar!

   

Använd en enkel pappskiva som stomme. Som axlar kan du ta blompinnar. Här har vi använt plastkorkar som hjul. Du behöver också ett sugrör (helst böjbart) att sätta i ballongens öppning och så klart tejp och kanske limpistol.

Sedan kan startskottet gå!

Här finns möjligheter att diskutera varför vissa går fortare än andra, diskutera felkällor eller kanske komma in på begreppet lagrad energi…..

 

 

Att använda blogg.

Nyfikenhetsglasögon – det brukar jag alltid använda mig av i min undervisning. Jag var nyfiken på att testa på hur det skulle fungera att arbeta med blogg i NO och teknikundervisningen i en 3:a och en 4:a. Jag testade! Ännu har jag mycket att lära, men det är fantastiskt kul! Kolla in vad vi jobbat med under terminen; se foton från vårt tema Fjärilas liv eller från Kemiförsök.

Klicka in på bloggar.karlshamn.se/nyfiken