4: Byggnader, material och verktyg

Idag har vi pratat mycket om hur det går till att bygga ett hus eller att renovera. Många har erfarenheter och berättar spännande historier om renovering och bygge. Vi har pratat om ord som grund, stomme, ytterväggar, innerväggar, takstolar och panel.  Vi har pratat om olika material och om olika metoder.

Vi tittade på en reklamfilm om hur hus kan byggas och diskuterade den. Vad är reklam och varför finns reklam? Kan man lite på reklam? och så vidare…… Filmen var spännande och det är häftigt  att  se hur monteringsfärdiga hus görs på fabrik. Vi roade oss med att studera de olika verktygen som användes i filmen och tränade oss på vad de heter. Vi pratade om och jämförde fogsvans och cirkelsåg, hammare och spikpistol. I filmen kunde vi också se tumstock, vattenpass, borrmaskin, skruvdragare, pensel, spackelskrapa, kofot och många fler. Titta gärna på filmen igen och kolla att du kan namnen på de olika verktygen!

 

Vi har också arbetat praktiskt och byggt igen. Idag testade vi gula ärtor istället för kikärtor som fogmaterial till åra tandpetare. De flesta som testade kikärtorna tyckte att de gula ärtorna var bättre. Vi hoppas att de håller bättre också!

2013-02-06 12.23.502013-02-06 11.09.38

Kommentarer inaktiverade.