4: Väder

Läran om väder heter metereologi. Väder är fenomen som vi kan uppleva; vind, värme eller kyla(temperatur), åska, nederbörd (hagel, regn eller snö) osv.

Du ska nu träna på att söka information med hjälp av Internet. När du söker information där är det viktigt att du är källkritisk. Du ska alltid fundera över; vem har skrivit sidan? Kan man lita på det som sår här? Verkar det rimligt? Kan jag jämföra med andra sidor? osv.

Du ska träna på att använda en sökmotor och du ska träna på att välja träffar som du kan ha användning för. Texten ska vara möjlig för dig att förstå, innehållet det du letar efter och källan ska vara pålitlig. Här nedan finns också länkar som du ska använda. Först startar vi med att använda NE.se.

Lycka till!

NE

Prognoser, Skolvädernätet

Fakta, Skolvädernätet

Molnspanarboken

Väderprognos för Svängsta

SMHI Kunskapsbank

Väderrekord

Väderprognos Klart.se

Norrsken

Kommentarer inaktiverade.