Mera vårkänslor!

 

 

 

Idag startade vi med att sortera kvistar igen. Vi mår bra av att repetera! Nu kan vi känna igen flera olika trädslag och vi vet skillnaderna mellan deras olika knoppar. Vi har blivit bättre på att beskriva knopparnas utseende med ord.

Mest spännande idag var att söka information på Internet. Vi sökte fakta om fåglar på Wildlife Gardens fågelskola. Vi började med att lyssna på bofinkens sång. Vi diskuterade olika begrepp; ruva, kullar, föda etc.

Vi pratade om varför alla fåglar har namn på latin. Minns du vad mannen i peruk heter?

Vi tränade på mycket när vi sökte fakta på nätet; att sökläsa, alfabetisk ordning och många nya ord. Det var härligt att lyssna på all fågelsång!

DSC01611DSC01610

Vad kommer att hända med dessa om tre veckor? Vi skrev hypoteser på våra lappar! Vad tror du?

DSC01614

 

Kommentarer inaktiverade.