Helgen som gick

posted in: Okategoriserade | 0

Under lördagen var det två arrangemang i Karlshamns kommun som Babbel Extra besökte.

Jag tog mig först ut till familjedagen i Asarum som var mer barnvänlig med fiskdamm och ansiktsmålning och ballonger i olika färger. För de vuxna var det tipspromenad i Asarums affärer med chans till fina priser.

 

Jag träffade på centrumföreningens handelsutvecklare Karin Strindgård som dagen till ära var utklädd till maskoten ”Castella”. Hon berättade att centrumföreningen skulle synas mer utanför centrala Karlshamn och det var därför som familjedagen arrangerades i Asarum under lördagen.

-Vi har varit dåliga på att visa upp oss tidigare, men med detta så vi ta nya tag med vårt besök i Asarum. Vi kan bli mycket bättre på att synas utanför Karlshamns centrum, berättar Karin.

-Vi håller på att planera flera saker. Tyvärr så kan jag inte berätta om detta just nu eftersom det är hemligt säger Karin.

 

Efter mitt besök i Asarum begav jag mig in till Karlshamn. Där besökte jag Norden dagen som arrangerades på torget i Karlshamn inför 400 besökare.

-Vi ville göra ett projekt med att informera om Island. Bättre kunde det inte bli eftersom det är Islands nationaldag idag, säger Bertil Geneback som även bjudit in en kör från Island och som sjöng på torget.

 

 

Besökarna fick också möjlighet att smaka Isländskt godis, som de bjöd på, samt kaffe och korv.


                                                                                                                                                                                                Reporter: Christer Svensson