Hannah Svensson Jazzsångerska och konstnär

posted in: Artister, Musik | 0

Hannah Svensson besökte för ett tag sedan Karlshamn, eftersom hon skulle ha en konsert på BTH. Vi fick en träff med henne  och du får möta henne här på vår sida.

Jag mötte henne efter genrepet inför konserten på kvällen på Östra Piren. Hon var väldigt vacker och öppen ödmjuk person och som bad om förlåtelse eftersom hon blev lite sen till intervjun. Jag svarade att det gör inget! Jag blev glad över att få lyssna på din musik som gav mig en stark känsla av hjärtlighet och värme inombords, sa jag till Hannah innan vår intervju skulle börja.

 

Kan du berätta vem du är för Babbels läsare?
-Jag heter Hanna Svensson är en tjej från Halland född och uppväxt i en musikfamilj från Falkenberg sedan ett tag bosatt i Malmö.
-Är jazz sångerska och konstnär och är aktuell med ett nytt album.

När började ditt musik intresse? Har det alltid varit jazz?
-Det är funnits sedan jag föddes. Min pappa Ewan Svensson, som är en känd jazzgitarrist, har alltid varit vid min sida och hjälpt mig och han är en stor inspirationskälla, berätta Hannah.

-Vid åtta års ålder spelade jag piano på Falkenbergs musikskola och lite senare kom gitarren fram också, säger Hannah och minns tillbaka.

Hannah berättar vidare att hon var 18 år när hon stod på scenen första gången. Sedan 2007 har jag och min pappa spelat tillsammans på scenen och det har blivit jättebra.

 

Har du andra intresse utöver musiken?
-Jag gillar att måla med akvarell, tusch och akryl, svarar Hannah. Sen spelar jag teater i Malmö amatör teater förening, samt sen dansar jag på danshuset i Malmö som hobby.

 

Har du släppt något album eller platta?
-Jag släppte mitt fjärde album den 14 september! Albumet heter ”Pictures In Mind” och det visar en annan sida av mig än på tidigare. Det är egna låtar skrivna på svenska och engelska säger Hannah.

 

Vad kommer du att bjuda Karlshamns publiken på idag?
-Det blir en blandning av gamla jazzklassiker och nyare material tillsammans med den virtuose munspelaren Filip Jers och mitt band på scenen, svara Hannah.

 

Har du någon dröm som du vill göra eller spela på någon speciell plats?
-Min dröm är att få spela på Royal Albert Hall i London, säger Hannah och skrattar.

 

 

Du befinner dig i Karlshamn nu, har du varit här tidigare?
-Nej, det är första gången som jag är här. Jag hoppas att jag kan få lite tid att vandra runt och se mig omkring nu när vi är här, svarar Hannan innan vi skiljs åt.

 

Reporter/Foto: Christer Svensson
Foto: Jan Svensson.

Kommentera