Cecilia Kallin satsar på att bli soloartist

posted in: Babbel | 0

För knappt ett år sedan så mötte du Cecilia och hennes vänner i gruppen Timoteij i Babbel Extra då de besökte Karlshamn. Då möttes vi även av beskedet att gruppen skulle splittras och gå skilda vägar. Nu har Cecilia Kallin återvänt för ett besök i Karlshamn och tidningen Babbel fick ett möte med henne.


Berätta lite om dig själv om vi tar allt från början?
-Jag bor i Stockholm och är 25 år. Har spelat med Timoteij mellan 2010 och 2016, det har varit jättekul och nu jobbar jag på mitt soloprojekt, vilket jag tycker både är superspännande, läskigt och väldigt roligt.

Var du duktig i skolan?
-JA! Det var jag, jag gillade skolan väldigt mycket och jag hade höga krav på mig i skolan, berättar Cecilia Kallin.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
-Det var franska, det tyckte jag var roligast.

Är det fler i din familj som delar ditt musikintresse?
-Ja, det är det. Det är hela min familj, det är min mamma, min syster och min storebror.

När började ditt eget musikintresse? Hur gammal var du då?
-Jag har haft det hela tiden faktiskt, det finns en film på mig och min mamma när jag sjunger Nalle Puh, så det kom när jag var 3 år så det var tidigt, berättar hon.

Vad har du för intressen utöver musiken?
-Jag tycker väldigt mycket om att spela vollyboll och jag tycker även om att resa.

Är det bara sång du har hållit på med eller använder du något instrument när du sjunger?
-Jag spelar gitarr och ibland spelar jag tvärflöjt, men den har jag med mig för skojs skull.

Hur kändes det när ni splittrades från Timotej?
-Det var lite blandade känslor, lite vemodigt var det. Vi har haft väldigt roligt och det har gått väldigt bra med gruppen. Men det var en ganska skön känsla, man var klar med någonting och lämnade något bakom sig för att gå vidare, det tyckte jag var väldigt skönt. Det känns väldigt roligt nu när jag håller på med mitt eget projekt. Framför allt är det positiva känslor och vi har fortfarande kontakt med varandra och vi träffas ibland.

Vad har du gjort under året sen du blev soloartist?
-Jag har jobbat väldigt mycket i studion, skrivit många nya låtar och utvecklat mitt sound som soloartist.  Jag har precis startat upp en videoblogg på Youtube där jag ska lägga upp ett klipp varje dag.

Har du släppt något soloalbum eller singlar?
-Nej! Inte ännu men snart ska jag släppa min första singel som heter Runaway och den släpps i mitten av november.

Jag har hört att du skrivit låtar till den norska melodifestvalen. Hur var det?
-Det var jättekul och väldigt spännande. Det är kul att vara låtskrivare, och inte tävla som artist. Det är lättare att vara låtskrivare än artist. Man har inte samma press på sig när man är på plats under tävlingen. Ja, det var väldigt roligt.

Hur är det att göra en videoblogg?
-Lite svårt tycker jag att det är men det är kul med en utmaning och jag försöker göra det ganska naturligt så man inte ställer så höga krav på sig själv och visa att det här gör jag idag och nu är jag taggad av att släppa singeln eller bara vara sig själv.

Vad ska din videoblogg innehålla?
-Den ska innehålla vad jag gör på dagarna fram till jag ska släppa min singel,  alltså fram till releasen. Följarna skall få veta vad det innebär att göra en singel där jag beskriver mina känslor och nervositet eller om jag bara tycker det är roligt, berättar hon.

Vad heter din videoblogg?
-Jag kommer att lägga ut den på min Youtubekanal och då söker man bara på Cecilia Kallin och då hittar man den, avslutar Cecilia Kallin vårt möte med att berätta.

 

 

Reporter: Johanna Rönnholm
Foto: Christer Svensson

Kommentera