Caroline Ek, kickboxare

posted in: Babbel | 0

Då är det dags för årets första reportage här på vår hemsida. Ni kommer här att få möta 2:an i 2016 års upplaga av Mästarnas Mästare som sändes i Sveriges Television och en framgångsrik kickboxare. Hon heter Caroline Ek och vi träffade henne i höstas.

Vem är egentligen Caroline Ek?
-Jag är en nybliven mamma till en liten härlig flicka och en före detta kickboxare från Eskilstuna. Jag jobbar som brandman i Eskilstuna, men är uppväxt i Ramdala församling i Blekinge Län utanför Karlskrona. Jag föddes 1984, berättar hon.

                                                 Caroline ute på promenad med sin nyfödda dotter och hund.

När började ditt intresse för kickboxning?
-Det började när jag var 15 år och klev in på Kalvhagen Box Center i Karlskrona, och som är min moderklubb. Jag blev heltänd på boxning direkt, berättar Caroline.

Fanns det några andra idrotter som du provade på under dina ungdomsår?
-Ja, det gjorde det! Jag provade på ridning och jag tävlade några gånger också, men tyvärr så blev det kortvarigt eftersom jag inte hade någon egen häst, säger Caroline. Jag var också med i skollaget i Volleyboll när jag gick på Jändelskolan i Jämjö. Det var skoj berättar en skrattande Caroline EK.

Du har ju också varit med i i SVT-programmet Mästarnas Mästare, 2016. Vad kan du berätta om det programmet?
-Det var en fantastiskt rolig upplevelse, att få vara med och tävla mot andra idrottsstjärnor som kom från olika sporter. Men vi hade också en fantastiskt fin gemenskap, då vi inte tävlade mot varandra,  berättar Caroline om programmet som kommer att bli ett minne för livet.

Du blev tvåa efter att förlorat finalen mot den förre ishockeyspelaren Peter ”Foppa” Forsberg. Hur var det?
-Det var kul att få möta honom, svarar hon kort.

Caroline Ek berättar också att hon har ett SM-silver i amatörboxning från år 2010 då hon även höll på med boxning. Men därefter valde hon att satsa fullt ut på Kickboxning som hon gillade bättre.

Under vårt samtal, passade jag på att visa upp ett nummer av tidningen Babbel för Caroline. Tidningen som hon fick i sin hand innehöll en intervju med med boxaren Mikaela Lauren. Hon läste texten och reagerade med ett positivt leende och berättade:

-Mikaela och jag har tränat ihop och vi är nu goda vänner, avslöjar Caroline.

                                       Vännen Mikaela Laurén.

Vilka av dina framgångar värdesätter du högst?
-Det är mitt EM-guld som jag fick i Ungern, 2009. Det året var jag i bra form samma år och jag blev första svensk någonsin att vinna professionella världsmästarbältet i kickboxning, berättar hon glatt.

Det verkar som du vunnit en hel del titlar, Caroline?
-Jag har tagit åtta SM-guld, ett EM-guld och tre VM- guld, svarar hon.
-Utöver Kickboxningen har jag även hållit på med Thaiboxning och K1, som är en mix av stilarna Kickboxning, Karate och Kung Fu, svarar Ek på min fråga.

                                                 Caroline sparrade lite med Dinny Erdin, från Kalvhagen Box Center

Till sist, varför slutade du med Kickboxningen?
-Anledningen är att jag ville mer än vad jag lyckades med, som proffs. Det är nu fyra år sedan som jag slutade med Kickboxning, men jag håller ändå på med sport. Sen jobbar jag heltid som brandman och reser även runt och föreläser.

 

Text/Foto: Christer Svensson

 

 

Kommentera