Monia Sjöström

posted in: Babbel | 0

Just nu så spelas årets RevyMix på Stadsteatern i Karlshamn. En av aktörerna är Monia Sjöström. Vi på tidningen Babbel har träffat henne.

 

Vem är Monia Sjöström?
-Jag är mamma till två flickor som är 8 och 15 år gamla. Har sjungit hela mitt liv och då mest i Grönwalls orkester. Jag har stort hjärta till countrymusiken. Jag har spelat in skivor i Nasville i USA, samt spelat med i revyer. Sen har jag framträtt i storband också, berättar Monia.

Hur gammal var du när du upptäckte att det var musik  som du ville syssla med?
-Jag var mellan 12 och 14 år gammal, berättar Monia. Jag spelade lite gitarr i början innan jag insåg att det var sången som var det intressanta.

Som 18-åring var du med och bildade bandet Grönwalls (1991) vad minns du från den tiden? Hur kom det sig att det blev dansband och inte schlager eller pop/rock band?
-Var förresten 17 år, utropar Monia. Det var en ren slump att det blev dansband. Jag kände en man i Bjärnum med namn Bert Månsson och han i sin tur kände Mike Grönwall. När jag träffade Mike så fann vi varandra direkt och det mötet resulterade i Grönwalls orkester. 1992 vann vi Frykdalsdansens dansmästerskap, berättar Monia.

Hur kändes det att blir korad till Sveriges bästa dansbands röst?
-Det var ärofyllt och roligt att få en så fin utmärkelse, svarar Monia.

Hur kom det sig att du lämnade  Grönwalls 1999 och gick vidare med en solokarriär och countrymusik?
-Jag kom till en punkt då jag kände mig trött i rösten och ville prova på nya saker inom musiken och på egen hand. Det var därför som jag lämnade Grönwalls, säger Monia.

2004 återvände Monia till Grönwalls orkester efter att Madeleine Trasthe slutade i bandet.

Om du tittar tillbaka på din musikkarriär så här långt, är det något som du ångrar eller hade önskat att göra annorlunda? Eller blev allt så du drömde om som liten?
-Nej det är det väl inte något som jag vill ändra på, tycker ibland synd att man sätter in musiken och sångare i olika fack.

1997 deltog du i Melodifestivalen med låten ”Nu i dag”. Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i Melodifestivalen igen om Christer Björkman ringer och erbjuder dig en plats?
-Både Ja och Nej! Om Christer ringer och ger mig en bra låt och jag gillar den till hundra procent, då skulle jag ställa upp. När jag ställde upp 1997 blev jag inte nöjd. Jag var ung och sugen, men jag var inte mentalt förberedd på uppgiften, berätta Monia.

Vid sidan om sången arbetar du idag som frisörlärare. Hur går det ihop med musiken? Är ni ute och spela om helgerna?
-Det går bra eftersom vi inte ha så många spelningar nu för tiden, säger Monia. Vi har 3-4  spelningar under hela året.

Hur se ditt liv ut idag jämfört med när du var sångerska i bandet på heltid?
-Jag sjunger en del fortfarande, främst på sommaren på olika event och på egen hand.

Har du något som du inte berättat tidigare i media och som du vill avslöja för oss i tidningen Babbel?
-Nej allt finns redan ute i media, säger hon och ler hemlighetsfullt mot reportern.

 

Text/foto: Christer Svensson

Kommentera