Bruno Mitsogiannis

posted in: Okategoriserade | 0

Tittade du på TV-programmet “Så skall det låta” i söndags? I programmet medverkade  Bruno Mitsogiannis och vi träffade honom i somras. Nu skall du få veta mer om honom.

Berätta vem du är för våra läsare?
Jag är uppväxt i Valdemarsvik och är 32 år. Jag är både sångare och musikalartist och sedan är jag bror till Daniel Mitsogiannis som också är artist och som jag uppträtt tillsammans med tidigare. Jag har själv medverkat i flera musikaler och TV-program, berättar Bruno.

När började din sångkarriär?
-Den startade på allvar 2010, svarar Bruno. Det var när jag spelade huvudrollen, Galileo, i Queen-musikalen “We Will Rock you” på Cirkus i Stockholm.

Hur var det att uppträda tillsammans med din bror?
Det var spännande och kul, vi kallades för “musikal bröderna”, med lite ombytta roller, säger Bruno.

-Vi hade shower och musikaler tillsammans  i Norrköping , berättar Bruno och minns tillbaka till den tiden.

Uppträder ni fortfarande tillsammans?
-Nej, vi valde olika karriärer, men vi följer fortfarande varandra längs vägen och stöttar varandra, svarar Bruno.

-När vi växte upp i Eskilstuna, Valdemarsvik och Norrköping så var det inte många som trodde att vi skulle kunna jobba tillsammans, vi var som hund och katt. Vi bråkade mycket som barn, nästan hela tiden. Det var personer i vår närhet som trodde vi skulle döda varandra, berättar Bruno allvarsamt.
-Men rätt vad det var så blev vi vänner och började  fungera tillsammans, fortsätter Bruno.

Vad hade du för intressen på den tiden, mer än musiken?
Jag var sporttokig och ville bli fotbollsproffs och gå på gymnastik och studera på idrottshögskolan GIH för att bli gymnastiklärare säger Bruno och skrattar. Min bror Daniel var mer konstnärlig och satsade på musik och dans, han  gick på Balettakademien i Göteborg. Vi var båda duktiga på att sjunga och spela men med tanke på att jag skulle jobba med musik fanns inte , det var en hobby i början, säger Bruno.

Varför blev du musikalartist Bruno?
Det var av en ren slump!  Det fanns en plats till ABBA-showen som min bror Daniel satte upp i Norrköping och han frågade mig om jag ville hoppa in i föreställningen och jag svarade ja, berättar Bruno som på den vägen blev musikalartist.

-Måste jag  dansa i  musikalen, frågade Bruno sin bror Daniel! Ja det måste du, fick jag till svar.  Jag tyckte det  var så kul och sen var jag fast, säger Bruno.
-Jag ångrar inget. I dag har jag mycket att tacka Daniel för att han lärde mig koreografi och han fick mig till och med ta danslektioner!

Det blev början till många års samarbete med showgruppen Diamonds på Östgötateaterns musikalscen.

Hur var det att medverka i melodifestivalen?
Det var intressant att stå i kören bakom Fredrik Kempes låt “Pame”.  Året var 2008, berättar Bruno.

Vilka musikaler minns du bäst?
Brodwaymusikalen Jersey Boys på Chinateatern, där jag spelade rollen som falsett sångaren Frankie Vallie. Efter den musikalen har jag alltmer börjat gilla 60-tals musik, efter att ha sjungit rockmusik en tid, säger han.

Spelar du själv några instrument?
Jag spelar gitarr, trummor, ukulele och piano, avslutar Bruno.

Reporter: Christer Svensson
Foto: Paul Karlsson

Kommentera