Johanna och Christer berättade om Skaparverkstán på Lärvux idag!

posted in: Okategoriserade | 0

På tisdagsförmiddagen var Christer Svensson och Johanna Rönnholm från Skaparverkstán och tidningen Babbel på Väggaskolans Lärvux och berättade om sin arbetsplats och Tidningen Babbel. Åhörarna var speciallärare från Blekinge och Kronobergs län.

 

-Vi berättade lite om vårt innehåll i tidningen och visade hur vår Facebook- och hemsida ser ut, samt visade några av de bilder som vår fotograf Paul Karlsson tagit, berättar Christer efter föreläsningen och fortsätter:

-Johanna berättade om tidningen Babbels bakgrund och hur den startade 2009. Vi fick också reda på att de första tidningen var tryckta i svartvitt, men detta har på senare år ändrats, till läsarnas stora glädje, berättade Johanna för de nyfikna lärarna.

-Idag jobbar det 4 personer på Babbels redaktion men det är bara 3 som jobbar på heltid. Vi åker ut och gör reportage i hela länet, men det är främst i Karlshamn som vi hittar våra jobb, berättade Johanna som avslutning.

 


Christer informerade lärarna om Skaparverkstáns hemsida och om vår Facebooksida, där vi lägger ut texter och bilder från olika uppdrag. Han passade även på att visa upp det senaste reportaget som hamnat på Hemsidan, och det var reportaget om Staffan Hellstrand. Robin & hans vänner, som är en Vlogg, visades också upp. Skaparverkstáns två informatörer upplevde det som att deltagarna tyckte att vi gjorde bra ifrån oss, och de ville gärna komma och hälsa på hos oss. Vi kan bara säga: Hjärtligt välkomna, men ring innan.

 

 

Kommentera