Paralympics fortsätter

posted in: Okategoriserade | 0

 

Under denna vecka pågår Paralympics, som är Olympiska Spel för personer med funktionsnedsättning i PeyeongChang i Sydkorea.

Tyvärr har det inte börjat så bra för de svenska atleterna när vi idag är inne på tredje tävlingsdagen har det ännu inte blivit några medaljer. Vi får hoppas det kommer några innan spelen är över på söndag.

 

Bäst svensk hittills är Zebastian Modin. Inatt svensk tid slutade han på en fin fjärde plats för atleter med synnedsättning på längdskidor över 20 kilometer fristil, bara 4 sekunder från pallplatsen.

Under helgens tävlingar var det främst debutanten 17-åriga Aaron Lindström som svarade för Sveriges främsta placering när han blev sjua i Super-G för sittande.

Hans specialgren är slalom och det var första gången som han ställde upp i Super-G i Para-OS.

För övriga Svenska deltagare har det inte gått så bra ännu. Premiärmatchen i Paraishockey ”kälkhockey” förlorade Sverige mot Kanada med 17-0 , i skrivande stund spelar Sverige sin andra match mot Italien och ställningen är 1-0 till Italien.

 

I Rullstolscurlingen för Sveriges vidkommande har Sverige förlorat alla sina fyra första matcher. Imorse svensk tid spelade de mot England i sin femte match och resultat saknas.

Sveriges största medalj är Zebastian Modin på längdskidor och Aaron Lindström i alpint.


Vi återkommer med flera rapporter i morgon och hoppas på några Svenska framgångar.

 

Text: Christer Svensson

Kommentera