Charlotte Perrelli Jensen

posted in: Okategoriserade | 0

 

Tidningen Babbel träffade sångerskan för en tid sedan när hon besökte Ronneby för att berätta om sitt liv som artist.

Hur började framgångssagan Charlotte?

-Jag är född i Hovmantorp i Kronobergs län, en tätort i Lessebo kommun. Jag är en svensk artist och entreprenör vars låtar vid två tillfällen vunnit Melodifestivalen 1999 och 2008, berättar Charlotte.

 

Hur började ditt musikintresse?

-Första gången jag kom i kontakt med musiken, var på en talangtävling då jag var sex år. Sedan har jag i stort sett varit artist på heltid i 25 år.

-1987 började jag sjunga i det lokala dansbandet Bengt-Ingvars i Hovmantorp, men som senare fick namnet Bengt-Ingvars med Charlotte.

-Därefter flyttade jag till Växjö för att gå på musikgymnasium i 2 år på Jazz- och Popsång på Kulturama.

-Under min tid i Växjö var jag också sångerska i dansbandet Kendix från 1992, fortsätter Charlotte.

-Mitt genombrott kom 1974 när jag blev sångerska i dansbandet Anders Engberg, som jag lämnade 1997 för ett annat dansband med namn Wizex. I detta band vi nominerade till en Grammis 1998 i dansbandskategorin för vårt album “Mot nya mål”.

-Jag lämnade Wizex 1999 för att göra solokarriär och deltog det året  för första gången i Melodifestivalen med låten “Tusen och en Natt”. Med den låten vann jag den svenska uttagningen och vi fick skriva om låten till en engelsk vision som fick namnet “Take me your Heaven”. Efter att omröstningen i Eurovision Songcontest det året så stod jag som segrare nere i Jerusalem det året. Det var mycket glädjetårar då, konstaterar Charlotte.

 

Det året släppte jag också mitt första album som hette ”Charlotte”. Albumet toppade många spellistor både inom landet och i utlandet, säger Charlotte.

 

Du har en stor meritlista och du har släppt många album och singlar.

-Ja det har blivit så under åren. Det har blivit en hel del album och singlar. Jag har gjort nio solo album och 21 singlar.

 

Vilka av singlarna är du mest stolt över?

-Det är Take me to your heaven 1999. Hero 2008 och Start of fire 2016, berättar hon efter en kort stunds eftertanke.

En sak som du kanske inte vet om Charlotte är att hon också släppt tre böcker med inriktning på träning och hälsa.

Charlotte har också varit programledare i Melodifestivalen tre gånger.

-Jag har medverkat i programmen Talang och Idol på TV4 varit med i juryn berättar Charlotte.  Jag har också medverkat i Lotta på Liseberg (TV4) Allsång på Skansen (SVT) Kanal 5 programmet ”Ett jobb för Berg 2016.

2012-2013 gjorde Charlotte sin drömroll när hon spelade Eva Peron inför fullsatt Malmö Operan. Charlotte berättade att hon  spelade Catherine i Pippin regi i januari 2018 på Malmöoperan, det var kul säger hon.

 

När vi träffade Charlotte så mötte vi en trevlig person som dock vägrade att bli fotograferad utan smink. Bilderna i detta reportage blev vi tvungna att ta på henne när hon var sminkad och stod på scen.

 

I sommar medverkar hon i TV-programmet”Så mycket Bättre” som spelas in på Gotland nu i sommar.

För dig som vill se Charlotte uppträda på scen i sommar kan åka till Bromölla den 13 juli där hon uppträder tillsammans med årets Diggiloo gäng.

Reporter: Christer Svensson

Foto: Paul Karlsson.

Lämna ett svar