Lite besökare på Krisberedskapsveckan i Karlshamn

posted in: Okategoriserade | 0

På lördagen avslutades krisberedskapsveckan i Karlshamn på torget där samtliga frivilliga försvarsorganisationer och andra ideella organisationer deltog för att visa upp sin verksamhet när krisen kommer och hur vi då ska göra.


Babbels reporter träffade Margareta Olander vice kårchef i Karlshamn för lottakåren en av aktörerna.

 

Vad ser du fram emot idag? Vad hoppas du på när det gäller besökarna här på torget?

-Jag hoppas det blir en givande dag och att de som besöker oss tar informationen med sig hem och tänker efter när krisen kommer, berättar Margareta.

På plats fanns tre bandvagnar från Bilkåren och en bandvagn med sjukvårdsmaterial.

 

-Frivilliga Resursgruppen i Karlshamn som i dag har 40-tal medlemmar deltog och berättade att i höst kommer vi att genomföra en ny kurs som omfattar 36 timmar säger Ulla Andersson.

Du får lära dig krisorganisation i kommunen, första hjälpen, brandskydd, hjärt- och lungräddning det visade man också prov på i lördags på torget.

 

Lottakåren i Karlshamn kommer också att hålla i en helgkurs ”Sköt Dig Själv” den 22 september på Rådhuset och den kursen är gratis för allmänheten, berättar Margareta Olander.

 

Jag träffade också på kommunalrådet Per-Ola Mattsson som var lyrisk över detta fina arrangemang.

 

Som slutord kan jag nämna att det var väldigt lite människor som besökte avslutningen av krisberedskapsveckan på torget. Man föredrog troligen att åka ut till badplatsen istället i det fina sommarvädret.

Text/foto: Christer Svensson

Kommentera