Asarums IF-Västerås BK 30 2-3

posted in: Okategoriserade | 0

Det blev förlust för Asarums damer efter en total genomklappning i andra halvlek, efter att haft ledningen med 2-0 efter första halvlek på Asarums Idrottsplats mot Västerås BK 30 under Nationaldagen.

 

I det soliga vädret mötte Babbels reporter tre damspelare från Västerås BK 30 innan matchen startade och det var Sara Haeger, Sandra Augustsson samt Ellen Karlsson som samtliga såg framemot att få spela fotboll i Blekinge för första gången.

 

Har ni varit i Blekinge förut och spelat fotboll?
-Nej, det har vi inte. Det blir vår premiär eftersom vi inte spelat mot något Blekingelag förut, säger SaraHaeger och de andra två instämmer.

 

Det började bra med fint spel av hemmalaget Asarum. De gjorde två mål inom tio minuter men därefter gick allt fel och de tappade borde matchen och spelet. Bortalaget Västerås vände på matchbilden totalt i den andra halvleken och inom 24 minuter hade de vänt till 2-3.

 

Asarums målgörare var: Lova Hansson och Mathilda Nilsson.

 

Efter matchens slut träffade jag en mycket besviken Mathilda Nilsson i Asarums laget.

 

Vad hände i matchen ni hade ju en ledning med 2-0?
-Gör man mål så tidigt i matchens inledning är det svårt att hålla i 90 minuter, berättar Mathilda. I andra halvlek var vi inte alls med tycker jag, vi tappade mark och i duellerna, så jag är mycket ledsen i dag, avslutar hon.

 

Asarums tränaren Stefan Ekstrand var inte nådig i sina kommentarer efter matchens slutsignal.

 

-Jag är jättenöjd med vårt spel i första halvlek när vi hade 2-0. I andra var vi fega och passiva. Det var vår sämsta halvlek för säsongen, säger en arg och besviken Stefan.

 

Fyra matcher återstår nu innan sommarvilan: Tre borta matcher och en hemmamatch den 30 juni mot KIF Örebro DFF som åkte ur damallsvenskan i fjol. Innan de spelar mot  Örebro har man Sundsvall och Kvarnsveden borta .

 

Text/foto: Christer Svensson

Kommentera