Psykiatriveckan är igång i Karlshamn

posted in: Babbel | 0

Psykiatriveckan inleddes idag i Rådhuset, med invigning. Det var Per-Ola Mattsson som började med ett invigningstal, sen tog Jenny Andersson som är hälsostrateg över. Jenny Andersson och Bert Bengtsson är samordnare för psykiatriveckan.

Fr:v Jenny Andersson,folkhälsostrateg och Bert Bengtsson, anhörigsamordnare.

 

När Jenny Andersson hade pratat färdigt så var det dags för de korta föreläsningarna. En av dem som föreläste heter Ulrika Harris och hon jobbar på Blekinge Kompetenscentrum i Karlskrona. Hon berättade om svaren i en enkät som avhandlade ohälsa.

Ulrika Harris, Blekinge Kompetens Centrum i Karlskrona

 

Den näst sista personen som föreläste heter Gert Månsson och han jobbar på ”Hjärnkoll” och han föreläste om att Våga prata om ohälsa i arbetslivet.

Gert Månsson

 

Den sista som föreläste hette Jonna Welander och hon var Socialsekreterare på Socialstyrelsen och hon föreläste om ”Våld i nära relationer”.

Jonna Welander till höger i bild.

 


Det viktigaste är att man ska ha god livskvalité, konstaterar Jenny Andersson.

 

 

-Man skulle våga prata om man hade ohälsa på arbetet, säger Gert Månsson.

På kvällen var det även en föreläsning på Stadsteatern med Olga Persson som är generalsekreterare på UNIZON.

 

 

Den 9 oktober så är det en föreläsning i Väggasalen klockan 14:15 med Susanne Rolfner Suvanto som är Verksamhetsansvarig på Omvårdnadsinstitutet och  före detta regeringens utredare för att ta fram en nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen.  Senare på kvällen är det en föreläsning på Lokstallarna klockan 18:00 – 19:30 med Paula Lindberg från SHEDO och den handlar om Självskadebeteende.

Representanter från Svenska Kyrkan i Karlshamn

På onsdag den 10 oktober så är det den Internationella Psykiatridagen, då kommer Linus Thörnblad och Emma Igelström till Lokstallarna och ska föreläsa klockan 17:30 – 20:00.

 

Psykiatriveckan avslutas på lördag den 13 oktober med ”Spring för psykisk hälsa” vid Nytorpet i Asarum. Där kan man springa 5 eller 10 km, eller promenera 5 km. Detta startar klockan 10:00 och ska man vara med där så får man anmäla sig från klockan 09:00 fram till 09:45 och det kostar 30 kronor.

 

Text: Johanna Rönnholm
Foto: Christer Svensson

Kommentera