En vecka fri från Våld

posted in: Babbel | 0

Den 3-7 december, arrangeras olika aktiviteter i Blekinge under namnet ”En vecka fri från våld” som uppmärksammas i hela riket, inte bara hos oss i Blekinge, säger Karlshamns kvinnojour Emmie Nilsson Dahlbeck till tidningen Babbels reporter.

I Karlshamns kommun kommer kvinnojouren att vara på plats under måndag och tisdag i foajén till Rådhuset, då har allmänheten möjlighet att ställa frågor och få information om kvinnojourens verksamhet, säger Åsa Adilson.

              På bilden: Karlshamns Kvinnojour Emmie Nilsson Dahlbeck


Marina Toresten berättar om Unizon fotouställning i Rådhusets foajé, där det visas bilder hur kvinnor blir utsatta för våld. 
Utställningen heter ”Cause of death Woman”.

Emmie berättar också för tidningen Babbel att på onsdag kväll är det en föreläsning på BTH i Karlshamn, rum Rio Grande, och föreläsningen heter ”Anabola steroider- ett riskbruk för individen och för omgivningen-kopplingar till grovt våld och kriminalitet”.

 

Unizon utställning inom kvinnovåld i Rådhusets foajé


Det är Tommy Moberg som är socionom, utbildare och författare som håller i föreläsningen, och den är gratis, säger Emmie.

Under föreläsningen finns också Relationsvåldsteamet, Karlshamns kvinnojour samt Kommunens folkhälsostrateg på plats under kvällen.

Hur många kvinnor utsätts för relationsvåld?
-Det är vad fjärde kvinna som är utsatt för våld i Sverige, säger Åsa Adilson.

 

Hur ser det ut i Karlshamns Kommun inom detta område?
-Det är ett samhällsproblem, liksom i övriga landet. I Karlshamn drabbas ett 100-tal kvinnor och barn för våld inom relationer inom familjen.

-I år har över 300 kvinnor och barn kontaktat oss på Kvinnojouren, så ser verkligheten ut, det är mycket lättare idag att få tag på  grov porr på nätet. Nu är det till och med 11-åringar som tittar, berätta Emmie.

 

Gör ni detta projekt helt själva eller samarbetar ni med andra organisationer?


Karlshamns Kvinnojour: fr:v Marina Toresten, Emmie Nilsson Dahlbeck och Åsa Adilson

 

Vi samarbetar med Jonna Welander, samordnare och socialsekreterare inom Relationsvåldsteamet, på Karlshamns Kommun med ”En vecka fri från våld”, säger Åsa, Emmie och Marina.

Text: Christer Svensson
Foto: Christer Svensson

Kommentera