Glenn Hysén gästade Karlshamn under lördagen

posted in: Babbel | 0

Före detta proffset, fotbollsspelaren som vunnit två Guldbollar och sammanlagt 68 landskamper och en av Sveriges största spelare under 1980-talet, Glenn Hysén, gästade  Karlshamn och Väggahallen när årets veteran-KM (Veteran-Kommun Mästerskap) avgjordes under lördagen.

Före detta fotbollsspelaren Glenn Hysén 

Hur kommer det sig att du är i Karlshamn?
-Jag fick en inbjudan av Asarums spelaren Jens Nilsson, och kunde inte tacka nej. Jag var med för 2-3 år sedan på samma arrangemang, säger Glenn.

Var det kul att gästspela i Asarumslaget?
-Det var jättekul, säger han. Fotboll är allt som jag tycker om och det var trevliga grabbar att spela med.

Glenn syns som tvåa från vänster i bakre raden i Asarums IF veteranlag

 

Vill du berätta hur det kom sig att det blev fotboll för dig och inget annan sport Glenn?
-Ja det kan jag göra, svarar han. Jag växte upp på Hisingen i Göteborg i en fotbollsfamilj där alla spelade fotboll i generationer. Både min farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade för IFK Göteborg.

Min egen fotbolls fostran kom i Göteborgsklubben IF Warta, och därifrån blev jag som 18-åring värvad till IFK Göteborg, säger han till tidningen Babbels reporter, och det var där jag blev fotbollsspelare på elitnivå.

Glenn i fotbollsspel

Hur var det att spela på 1980-talet i IFK Göteborg?
Det var kul. Klubben var stor och hade stora framgångar både i Sverige och utomlands. Vi tog många olika titlar med laget, berättar han.

Du har också under din tid varit proffsspelare i olika lag utomlands. Vilka lag var det?
-Jag började i holländska PSV Eindhoven (1983 till 1985), sedan blev det spel i italienska Fiorentina (1987 till 1989) och sen avslutade jag min proffstid i engelska Liverpool (1989 till 1992).

 

Vilket lag och land tycker du var bäst under din proffstid Glenn?
-Det var England under min tid i Liverpool. Det var lättare med språket där, svarar han.

 

Men du återvände efter din tid i Liverpool till Sverige igen, men det blev inte spel i IFK Göteborg, hur kommer det sig?
-Jag ville testa något annorlunda och valde att spela för Gais under tre säsonger, men mitt hjärta har alltid varit i IFK Göteborg, svarar Glenn.

 

Efter din karriär har du både varit tränare och expert kommentator på Viasats kanaler och medverkat i olika TV-program! kan du berätta lite om det?
-I början på 2000-talet var jag tränare i Torslanda IK, och under åren 2010 fram till 2012 var jag tränare i Utsiktens BK. Efter min tid som tränare blev jag expertkommentator på TV för fotboll.

 

 

Hur var det att medverka i Let`s Dance och Farmen VIP?
-Det gick inte så bra i Let`s Dance, men jag vann Farmen VIP 2018 säger Glenn. Det var kul att vara med.

-Nu är jag med på Kanal 5:s Superstar, där åtta framgångsrika idrottsstjärnor tävlar mot varandra, säger han. Eftersom det visas på TV nu så kan jag inte berätta hur det gick,

 

 

Tillslut du har fem barn tre söner och två döttrar har alla dina barn spelat fotboll?
-Ja i början spelade också mina döttrar, men nu är det bara Tobias, Alexander och Anton som spelar! Charlotte och Annie spelar inte nu, avslutar Glenn Hysén vårt möte med att säga.

 

Text: Christer Svensson
Foto: Christer Svensson

 

Kommentera