Berättarkraft och Bokmässa Karlshamn 2019

posted in: Babbel | 0

På torsdagen hälsades de lokala medierna till en pressvisning inför årets Berättarkraft och Bokmässa i Karlshamn den 2-9 mars på Lokstallarna.

Årets tema för Berättarkraft 2019, som hålls i Karlshamn och Olofström, är AVTRYCK, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist, som är kultursamordnare på Karlshamns Kommun.

Fr:v: Pernilla Ekvall Liljeqvist, Camilla Carnmo, Susanne Schneider, Julia Svanberg, Göran Liljegren från Karlshamns Museum och Lena Engkjaer

 

Det kommer att märkas att vi under festivalveckan sätter fokus på avtrycken vi gör genom eget skrivande och berättande, säger projektledaren för Berättarkraft och verksamhetsutvecklare på Biblioteksutveckling i Blekinge/Kronoberg, Camilla Carnmo.

 

Hur många gånger har ni arrangerat Berättarkraft?

-Det är sjätte gången som vi har arrangemanget, säger Camilla Carnmo till tidningen Babbels reporter på plats.

-Blekinge bokmässa blir större än någonsin och det är första gången vi är i Karlshamn, berättar Camilla.

 

Camilla Carnmo, Biblioteksutvecklare i Blekinge/Kronoberg

 

Har ni inte haft Bokmässa tidigare i Karlshamns Kommun?

-Jo, det har vi, men inte i centrala Karlshamn utan det var på Eriksberg 2016, svarar Camilla stolt.


Hur många år har ni haft Bokmässa i Blekinge?

– Detta blir fjärde året i rad som Blekinge Kronoberg samlar Blekinges litteraturskapare under ett tak, sa Camilla.

 

Vill du berättar lite om programmet Lena Engkjaer, Bibliotekarie och programansvarig på Karlshamns Bibliotek?
-Ja det kan jag väl göra. Berättarkraft pågår mellan den 2-9 mars och inleds den 2 mars med en regional Bokmässa på Lokstallarna i Karlshamn, och sen avslutas veckan med en musikalisk föreställning i talk show-format om att vara kvinna mitt i livet och göra avtryck. Föreställningen heter: Femmes totales och spelas upp lördagen den 9 mars. Det är fri entré för alla på Lokstallarna.

Programmet i Karlshamn under veckan innehåller ett flertal tunga författarnamn, teater och musikföreställningar, barnaktiviteter och film med mera, fortsätter Lena.

 

Vilka är det som kommer till Karlshamn under veckan?

-Under Bokmässan, lördagen 2 mars, kommer författarna Helena Von Zweigbergk och Tomas Bannerhed att medverkar i Karlshamn.

Och under veckan kommer följande kända författare, både från Sverige och Norden.

 

Måndagen den 4 mars kommer Hanne Vibeke Holst, författare till romanerna ”Kronprinsessan”, ”Kungamordet och Drottningoffret” som gått som TV-serie på SVT.

 

Tisdagen den 5 mars Ett skrivande Liv – föreläsning och workshop med Karlshamns författarna Julia Svanberg och Mårten Dahlrot.

Karlshamns författaren Julia Svanberg

 

Onsdagen den 6 mars är det Lättlästa böcker med Martin Palmqvist. Lyssna och fika tillsammans med Martin denna dag. Sen kommer vår egen författare på Skaparverkstán, Veronica Wiking från Karlshamn att berätta om sitt skrivande. Tiden för detta är 16.00-17.00 på Lokstallarna.

Författare Veronica Wiking

 

-Det är några stycken som kommer till Karlshamn under Berättarkraftsveckan, avslutar Camilla Carnmo.

Text: Christer Svensson
Foto: Christer Svensson

 

Kommentera