Skaparverkstán i Karlshamn är en del av den dagliga verksamheten i Karlshamns kommun. Här arbetar vi inom ett antal olika områden i olika verkstäder:

  • Media

  • Textil

  • Musik

Textverkstán: Här gör vi tidningen Babbel, som idag skrivs av 3 redaktörer. Här ges också våra författare möjlighet att ostört skapa sina alster.

 

Fotoverkstán: Fotograferna bistår bland annat med bilder till tidningen Babbel. Här kan det bli lite resande, då fotograferna måste följa med reportrarna på deras uppdrag. Fotoverkstán hjälper även till med bilder som används som bildstöd i olika verksamheter. I denna verkstad så använder vi olika datorprogram för att redigera bilderna och för att tillverka bildspel, där man även kan lägga till musik och tal.

 

Bildverkstán: Här bearbetar vi bla fotografernas bilder för olika ändamål. Härifrån skriver vi ut bilderna. Därefter bearbetas bilderna enligt önskemål från beställaren. Bilderna skärs ut i de storlekar som önskas och i Bildverkstán kan bilderna även plastas in. Här har vi också möjlighet att scanna diabilder och därefter lägga över dem på CD-skivor/USB-minnen.

 

Filmverkstán: Videokameran och datorn är de två viktigaste verktygen på denna arbetsplats. Det tredje verktyget heter Fantasi! Våra videofotografer samlar in material som de tillsammans med videoproducenten har bestämt. Därefter bearbetas filmklippen tillsammans med ljud och stillbilder och blir till färdiga filmer.

 

Textilverkstán: Här syr vi i huvudsak ryggsäckar i olika storlekar. Alla textilier som används har mönster som är ritade av våra deltagare. Alla mönster trycks i vårt textiltryckeri som är beläget på Styrmansgården i Karlshamn. Idag finns det 4 arbetsplatser i Textilverkstán.

 

Musikverkstán: Som du säkert förstår så är det mycket ljud som kommer från denna del av Skaparverkstán. I dagsläget så är det 2 grupper som är verksamma hos oss, men fler är välkomna på sikt. Här får du möjlighet att skriva dina egna låtar. Du spelar och sjunger tillsammans med dina vänner, och framförallt: Du skall ha skoj!